Bona
kontaktowa, łagodna
łagodna, spragniona kontaktu
łagodna
Bona to urocza sunia, która trafiła do naszego schroniska po tym, jak została znaleziona w Borku. Była w opłakanym stanie - leżała na ulicy po wypadku komunikacyjnym. Po dokładnym badaniu weterynaryjnym okazało się, że Bona miała zerwane dwa więzadła oraz złamaną kość strzałkową. Dzięki troskliwej opiece weterynaryjnej, jej łapka została wyleczona, a Bona wróciła do pełni zdrowia. Pomimo traumatycznych przejść, Bona zachowała niezwykły optymizm. Jest niezwykle pozytywna, kochana i łagodna. W pierwszym kontakcie może być nieco nieśmiała w stosunku do obcych, ale gdy już zaufa swojemu opiekunowi, oddaje się całkowicie i patrzy na niego z uwielbieniem. Bona dobrze dogaduje się z innymi psami i nie ma problemu z dzieleniem przestrzeni. Mieszka w budynku schroniska, gdzie nauczyła się zachowywać czystość. Ta mała bohaterka zasługuje na najlepszy dom pełen miłości i ciepła. Kto pokocha Bonę i da jej szansę na nowe, lepsze życie?