Jamajka
energiczna, wesoła
łagodna
nie akceptuje innych zwierząt
Jamajka to piękna, czteroletnia suczka w typie owczarka, która szuka kochającego domu. Jest sprawna i pełna energii, dlatego najlepiej sprawdzi się w domu z ogrodem, gdzie będzie miała dużo miejsca do biegania i zabawy. Jamajka jest bardzo łagodna i przyjazna w stosunku do ludzi. Uwielbia spędzać czas z człowiekiem, bawić się zabawkami i pływać w stawie znajdującym się w okolicy schroniska. Jej radosne usposobienie sprawia, że szybko staje się ulubienicą wszystkich, którzy ją poznają. Jamajka trafiła do schroniska z jednej z wiosek, gdzie została znaleziona skrajnie wychudzona, z wystającymi żebrami. Jej trudna przeszłość sprawia, że nadal rzuca się łapczywie na jedzenie, ale z czasem i odpowiednią opieką można jej pomóc w przezwyciężeniu tego nawyku. Jeśli chodzi o relacje z innymi psami, Jamajka bywa wybredna, dlatego najlepiej, aby była jedynym pupilem w domu. Dzięki temu będzie mogła cieszyć się całą uwagą i miłością swojego opiekuna. Jamajka zasługuje na dom pełen miłości i troski, gdzie będzie mogła zapomnieć o swoich trudnych początkach. Jeśli szukasz aktywnego, łagodnego i oddanego towarzysza, Jamajka czeka właśnie na Ciebie. Przyjdź i poznaj tę wspaniałą suczkę – ona na pewno skradnie Twoje serce!