MAM 9 WIRTUALNYCH OPIEKUNÓW
Adrianna, Aneta, Asia, Patrycja, Wojtek Gajda, Natalia Nowak
KTÓRYM SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)
Zgredek
Zabiedzony staruszek
MAM 9 WIRTUALNYCH OPIEKUNÓW
Adrianna, Aneta, Asia, Patrycja, Wojtek Gajda, Natalia Nowak
KTÓRYM SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)
mała
w opisie
ma swój świat
pozytywny - trochę się boi
agresywny
ZGREDEK to już psi senior.
Został znaleziony w rowie z zimną wodą, nie był w stanie się z niego wydostać, na szczęście ktoś go zauważył i zgłosił do nas.
Póki co jest bardzo zaniedbany i niedożywiony. Sierść odpadała z niego kawałkami, pod skorupą ukazały się liczne rany i hotspoty. Przez pierwsze dni nie był w stanie ustać na swoich łapach.
W tej chwili jest w stanie sam się przemieścić, czasami trzeba mu pomóc przy wstawaniu.
Wyniki krwi nie wyszły jakieś bardzo złe, trochę podwyższone próby wątrobowe. Na tę chwilę musimy skupić się na tym, aby dobrze go odżywić. Chętnie je gotowanego kurczaka, musimy zakupić także karmę hepatiale (zarówno mokrą jak i suchą). Obecnie jest na lekach, aby wspomóc gojenie się ran na skórze, dostaje suplementy, witaminy.
Lubi sobie kłapnąć ząbkami, musimy uważać jak chcemy coś przy nim zrobić, ma już swój świat, lekką demencję.
Jesteśmy świadomi, że raczej nikt nie będzie chciał go adoptować, ale oczywiście nie rezygnujemy z ogłaszania go. Niestety minusem jest też to, że nie akceptuje innych psów, rzuca się na nie przez ogrodzenie z agresją.
Chcemy mu zapewnić w schronisku godną starość, zakupić leki, witaminy i pełnowartościową karmę. Jedno jądro też jest mocno powiększone, zobaczymy za jakiś czas, jak poprawi się jego kondycja i badania krwi czy nie trzeba będzie pomyśleć również o kastracji